Syltede chilier

Syltede chilier

Når drivhuset flyder over med grøntsager er syltning og henkog en oplagt løsning. Det er super nemt, og maden kan holde sig i lang tid. De syltede grøntsager kan så enten bruges i selve madlavningen, hvor f.eks. en syltet chili kan gøre underværker i en fars 2.0.

Du skal bruge:

15-20 friske chilier. Gerne forskellige former, farver og styrker.

6 dl vand

2 dl sukker

Hårde krydderier som peber og koriander. Ca. 1 tsk. af hver

 Sådan gør du

Kog vand, sukker og de hårde krydderurter op og lad det små-koge i ca. 3-4 minutter.

Prik hul i chilierne med en gaffel.

Skold dit sylteglas, og skyl det evt. med atamon.

Put chilierne i glasset og hælde den varme lage i glasset.

Luk og stil køligt og mørkt. Du kan begynde at smage på chilierne efter en god måneds tid.

Noter om maden

Du skal huske at chilierne stadigvæk er stærke, selvom du har syltet dem, ellers får du en overraskelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *