Syltede chilier

Syltede chilier (og grøntsager) er svaret når drivhuset flyder over med grøntsager ( og chili). Det er super nemt, og de syltede chilier kan holde sig i lang tid. De syltede grøntsager kan så enten bruges i selve madlavningen, hvor f.eks. en syltet chili kan gøre underværker i en fars version 2.0.

Du skal bruge:

15-20 friske chilier. Gerne forskellige former, farver og styrker.

6 dl vand

6 dl eddike

4 dl sukker

Hårde krydderier som peber og koriander. Ca. 1 tsk. af hver

 Sådan gør du

Kog vand, sukker, eddike og de hårde krydderurter op og lad det små-koge i ca. 3-4 minutter.

Prik hul i chilierne med en gaffel.

Skold dit sylteglas, og skyl det evt. med atamon.

Put chilierne i glasset og hæld den varme lage i glasset.

Luk og stil køligt og mørkt. Du kan begynde at smage på chilierne efter et par dage, men efter et par uger er det ekstra godt – og kan holde sig flere måneder.

Noter om maden

Du skal huske at chilierne stadigvæk er stærke, selvom du har syltet dem, ellers får du en overraskelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *