Syltede svampe som tilbehør

Syltede svampe er god måde, hvorpå du kan få nogle andre smagsnoter ind i maden. Her lavet på portobello svampe.

Det skal du bruge (tilbehør til fire personer).

1 pakke portobello svampe med ca. 5-6 svampe

1 dl sukker

2 dl vand

1 dl æbleeddike

1 chili

2-3 kviste timian

5 sorte peberkorn

1 hvidløg

Sådan gør du:

Start med at skære svampene i stykker, så de ca. er 1 cm i tykkelsen. Find en lille gryde og smelt sukker i vand og eddike. Tilsæt chili, timian, hvisløg og svampe. Lad det koge op, og skru ned for blusset til 3. Lad det simre i 10 minutter, hvorefter du slukker for varmen.

Lad dine svampe trække i marinaden et par timer.

Servers som tilbehør til en bøf, ovenpå en hjemmelavet pizza eller som her på en tallerken med bresaola, parmesan, kørvel og evt. lidt citron.

Lav evt. en større portion og stil i et i sylteglas. De kan fint holde sig en måned eller to, hvis du har benyttet rene redskaber. Men sørg for at få timianen ud af glasset.

Noter om maden  Du kan fint få svampene til at smage af, hvad du gerne vil. Skru ned/op for en given smagsgiver eller tilføj et nyt element. Her er eddiken f.eks. meget tydelig.