Tærte med løg, porre, bacon og vesterhavsost

Tærter er nemme at lave, og du kan frembringe nogle dejlige smagsoplevelser med under 20 minutters aktivt arbejde. Her med løg og bacon som hovedingredienser.

Du skal brug:

2-3 stor løg

1 porre

1 pakke baconstykker

Smør 25-50 gram

8 æg

40 gram revet vesterhavsost

Tærtedej – jeg må indrømme jeg køber den

Salt, peber

 Sådan gør du:

Start med at smøre tærteformen med smør og rul tærtedejen ud over formen. Stik dejen med en gaffel 10-20 steder. Derefter skal tærtedejen i ovnen ved ca. 120 grader i 10-12 minutter. Hold øje med din dej, så den ikke håner undervejs. Du kan evt. ligge tørre bønner i bunden af tærten. Dermed holder bønnernes vægt dejen nede.

Snit løg og porre og varm i en pande sammen med smør og bacon. Du skal have en god farve på løgene, så sødmen kommer helt frem.

løgporrebacon

Fordel løg, porre og bacon i tærten og hæld 8 sammenpiskede æg over. Drys med osten, salt og peber.

Efter 15-20 minutter i ovnen ved 180 grader er den færdig.

I glasset har du en hvidvin – specielt, hvis du spiser tærten som frokostret. Evt. Chardonnay fra Sonoma, US.

Noter om maden. Med brød og en grøn salat opgraderes retten til en god aftensmad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *