Tapas – spanske kødboller

Svært at gå igennem et tapasbord uden gode spanske kødboller i tomatsauce. Her en simpel og velsmagende kødbolle.

Du skal bruge:

1 kg hakket oksekød

2 løg – revet

3-4 fed hvidløg – revet

1 håndfuld bredbladet persille – hakket

2 spiseske røget paprika

1 kvist timian

1 spiseske tomatkoncentrat

Olie, salt og peber

Sådan gør du:

Rør salt ud i kødet. Bagefter kommer du alle øvrige ingredienser i.

Find en pande frem, varm olie op og steg kødbollerne hurtigt på panden, så de får en skarpe. Når alle kødbollerne har fået en stegeskorpe, hælder du to dåser god tomat i panden, og varmer op.

spanske kødboller i tomatsauce

Det hele hældes i et fad, som kan gå i ovnen. Stil ovnen på 180 grader, og varm igennem indtil kødbollerne er færdige.

I glasset har du naturligvis spansk rødvin, og her uden for meget fad.

Noter om maden. Bollerne kan nemt varieres. En masse oregano og lidt feta gør dem nærmest græske. Lidt parmesan og oliven flytter os til Italien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *