Torskerogn på grill med mayo, kapers og kerner

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Torskerognsbukser skal koges, men det er så nemt og smager så godt, at det vel nærmest er en forbrydelse, hvis du ikke får gjort det et par gange i løbet af sæsonen. Sæsonen starter typisk i januar og slutter ved udgangen af marts. Her en nem og velsmagende version, som både kan bruges som forret eller som en lille “frokost-ting”.

torskerogn på tallerken

 Det skal du bruge

 1 par torskerognsbukser

2 laurbærblade

3 sorte peberkorn

Lidt eddike

Sølvpapir eller bagepapir

 1 lille glas kapers

2 æggeblommer

½ l smagsneutral olie (Vindruekerne- eller solsikkeolie)

Salt og peber

Hvidvinseddike (1 spiseske per blomme)

Dijonsennep

 2 skiver gammelt rugbrød

Lidt purløg

 Sådan gør du:

Tænd din ovn og sæt den på 120 grader. Læg de tynde skiver af rugbrødet ind i ovnen, gerne lidt skævt oven på nogle foliopakker/ruller, så får du forskellige former af dit rugbrød.

Pak torskerognsbukserne ind i bagepapir (sølvpapir har jeg brugt et par gange, men det anbefales ikke) og læg pakken i det meget varme vand, hvor du allerede har smidt krydderierne og lidt eddike i. Lad det koge 20-25 minutter. Det må absolut ikke ”bulderkoge”; og må ikke få for meget. Her skal rognen videre på en pande, så den må gerne have fået i underkanten.

Imens torskerognen koger, laver du din mayokapers

 mayo kaperrs

Start med at piske 1 eller to æggeblommer (som har stået ude i 30-40 minutter for at få lidt varme) godt igennem med lidt salt, sennep og hvidvinseddike. Når det er hvidt og luftigt begynder du at hælde olien i. Hæld langsom og få pisket det godt igennem, så æg og olien binder.

Når du har ramt den rette konsistens og smag, så blander du hakkede kapers i.

Til sidst skal du have torskerognen på panden. Skær den ud i aflange stykker og put dem på en meget varm grillpande, som er godt olieret. Når du har stegt rognen, så fjerner du hinden – men ikke før.

IMG_00000010

Anret på en tallerken med det sprøde rugbrød og kapersmayo. Slut af med lidt purløg på toppen.

Velbekomme.

 I glasset har du en frisk hvidvin med citrus. Eller en Blanc Blancs fra Chamapgne.

 Noter om maden. Husk når du laver mayo, så skal ingredienserne blot have den samme temperatur, så skiller det ikke og det bliver nærmest umulig at ødelægge din mayo.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

2 tanker om “Torskerogn på grill med mayo, kapers og kerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *