Torskerogn på grill med mayo, kapers og kerner

At koge torskerognsbukser er så nemt og smager så godt, at det burde være en forbrydelse, hvis du ikke får gjort det et par gange i løbet af sæsonen. Sæsonen starter i januar og slutter ved udgangen af marts. Så der er ikke mange undskyldninger for ikke at nå det et par gange om året!

torskerogn på tallerken

 Det skal du bruge

 1 par Torskerognsbukser

2 Laurbærblade

3 Sorte peberkorn

Lidt eddike

Sølvpapir eller bagepapir

 1 Lille glas kapers

2 æggeblommer

½ l smagsneutral olie (Vindruekerne- eller solsikkeolie)

Salt og peber

Hvidvinseddike (1 spiseske per blomme)

Dijonsennep

 2 skiver gammel rugbrød

Lidt purløg

 Sådan gør du

Tænd din ovn og sæt den på 160 grader. Lig rugbrødsskiverne ind i ovnen. Lig dem eventuelt lidt skævt oven på nogle foliopakker/ruller, så får du forskellige former af dit rugbrød.

Pak torskerognsbukserne ind i sølvpapir og læg pakken i det meget varme vand, hvor du allerede har smidt krydderierne og lidt eddike i. Lad det koge 20-25 minutter. Det må absolut ikke ”bulderkoge”; og må absolut ikke få for meget.

Imens laver du din mayokapers

 mayo kaperrs

Start med at piske 1 eller to æggeblommer godt igennem med lidt salt, sennep og hvidvinseddike. Når det er hvidt og luftigt begynder du at hælde olien i. Hæld langsom og få pisket det godt igennem, så æg og olien binder.

Når du har ramt den rette konsistens og smag, så blander du hakkede kapers i. 

Til sidst skal du have torskerognen på panden. Skær den ud i aflange stykker og put dem på en meget varm grillpande, som er godt olieret. Når du har stegt rognen, så fjerner du hinden – men ikke før.

IMG_00000010

 Anret på en tallerken med det sprøde rugbrød og kapersmayo. Slut af med lidt purløg på toppen.

Velbekomme.

 I glasset har du en frisk hvidvin med citrus. Eller en Blanc Blancs fra Chamapgne.

 Noter om maden. Husk når du laver mayo, så skal ingredienserne blot have den samme temperatur, så skiller det ikke og det bliver nærmest umulig at ødelægge din mayo.

2 tanker om “Torskerogn på grill med mayo, kapers og kerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *