Tortilla med kartofler og svampe

Ethvert tapasbord har brug for tortillas! Det er egentlig blot den spanske udgave af vores æggekage. Den er ret nem at lave, og kan spises varm og kold.

 Du skal bruge (tilbehør til 4-6 personer)

10 friske æg

5 -6 mellemstore kartofler

1-2 håndfuld svampe (her brugte jeg kejserhatte)

4-5 fed hvidløg

1 stor spiseskefuld røget paprika

1 stort løg

Olie, salt og peber

Sådan gør du

Find mandolinjernet frem, tag beskyttelseshandskerne på, og riv kartoflerne i 2-3 mm skiver. Få kartoffelskiverne på en stor tykbundet pande, hvor olien syder og den røgede paprika er rørt ud i olien. Rør løbende godt rundt. Tænd for ovnen.

kartofler på panden

Imens kartoflerne bliver tilberedt på panden hakker du løg og hvidløg. Skru ned for panden og få løg, hvidløg og svampestykker på. Imens løgene steges glasklare sammen med kartoflerne piskes æggene løst sammen. Hæld æggene over i panden og lad æggene sætte sig, men kun nok til at du kan få vendt æggemassen. Hvis det går for langsomt, så smid panden i ovnen i 2 min, så overfladen sætter sig.

Server enten som del af tapasbord eller med salat og brød.

I glasset har du en Rioja med noter af fad. Feks. Coto Mayor Crianza fra Netto, som du kan få for kun 50 kr. Et godt køb til prisen.

Noter om maden

Spises maden varm, så prøv at ramme en løbende æggemasse. Det smager bare dobbelt så godt – mindst!!

Når du skal have vendt din tortilla, så brug jeg en pizzatallerken, som går ud over kanten på panden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *