Langtidsstegt lammebov

Udbenet lammebov langtidsstegt i ovnen

Udbenet langtidsstegt lammebov i ovnen er en oplagt vinterspise, og det er faktisk ikke engang svært at udbene den selv, hvis du er kommet hjem og benet stadigvæk sidder i.

Det skal du bruge (4 personer):

1 udbenet lammebov på ca. 1-1-,5 kg

4 fed hvidløg

1 mørk øl (jeg brugte Limfjords Porter)

2 løg

1 bladselleri

2 gulerødder

2 stængler rosmarin

To store håndfuld bredbladet persille

15 champignon

4-5 stængler frisk timian

1 citron

1 stang kanel

Sådan gør du:

Hvis du står med ben i din lammebov, så skal de(t) skæres ud. Det er faktisk ikke så svært, du skal egentlig blot starte med at fjerne bovbenet (det flade ben) ved at skære rundt om benet. Du starter ude ved kanten. Der er gode videoer på nettet, som viser dig, hvordan du fjerner benene. Jeg fik inspiration hos Jan Friis-Mikkelsen.

Tænd ovnen og sæt den på 220 grader.

Fjern de største scener. Lig boven med skindet mod skærebrættet. Hvis kødet nogle stæder er meget tykt, så kan du forsigtigt skære ned i kødet, så din bov fylder mere, når den er rullet ud. Salt og peber på kød siden og gnid noget hvidløg ind i kødet også, Skær 10 champignons i skiver, fordel dem. Tag den ene håndfuld persille og fordel denne også i boven. Riv skallen af citronen ind i lammet. Rul den sammen og bind snor rundt om.

Tag en bradepande og fordel resten af grøntsager og krydderurter i bunden af bradepanden. Din sammenrullede lammebov placeres oven på. Når ovnen er på de 220 grader, så stiller du lammeboven ind i ovnen, og giver den god varme i 20 minutter. Derefter skruer du ned på 110 garder og hælder 2/3 af din Porter ved.

Efter 2 timer kan du evt. forberede nogle kartofler som tilbehør i ovnen, her skal du under alle omstændigheder skrue op til 160 grader. Dine kartofler er blot kartofler skåret i både med lidt salt, peber og olie.

Efter 3 timer er det hele parat. Giv evt. lige kartofler de sidste 10-15 minutter på “grill”, så du får lidt sprødhed ind i kartoflerne. Imens kartoflerne får den sidste varme, så kan kødet hvile sig lidt på et skærebræt.

I glasset har du en shiraz fra frankrig, gerne Rhone.

Noter om – persillen i kødet vil give en let bitter smag, det kan udskiftes med f.eks. noget feta og lidt spinat. Som tilbehør er denne vintersalat ret fin.