Vintersalat med grønkål og selleri

I de kolde måneder er kålen ganske enkelt noget det mest velsmagende, som du kan opdrive. Rå kålsalater er dejlige, men her en nem variation, hvor det meste er tilberedt. Det giver en helt anden smag end når kålen er rå.

Det skal du bruge (4 personer):

1/2 selleri

200 gram grønkål på stilk

¼ af et rødt spidskål

10-20 valnødder

½ rødløg i tynde skiver

Lidt rapsolie, olivenolie og lidt æbleeddike

Sådan gør du:

Find hjemmets farligste våben frem: mandolinjernet. Derefter skærer du kanterne af sellerihovedet og snitter tynde skiver på mandolinjernet. De tynde skiver pensles med olivenolie og drysses med salt og peber. Derefter skal de i en forvarmet ovn ved 180 grader i 5-8 minutter. Men hold øje med skiverne, så det ikke brænder på.

Imens vasker du grønkålen og snitter bladene. Sæt 1 liter vand over. Salt tilsættes vandet, og når vandet koger, så skal grønkålen i. Det skal blot være i vandet i ca. 1/2 til 1 minut. Hvorefter det skal drænes og dømp varmen ved at skylle med koldt vand.

Snit den røde spidskål fint.

Det hele arrangeres på et fad, og du slutter af med at hælde lidt olie og eddike ud over. Slut af med nødderne og lige lidt salt og peber.

Noter om maden – du kan bruge andre typer af kål også, men prøv også at tilføje lidt feta til sidst. Passer super godt til den smagen af “jord” fra kålen.